Něco k pivu

Pivní sýrová pomazánka

115

preclík

Zelňák se škvarky

115

kysaná smetana, česnek

Vepřový sulc

85

vejce, cibule, ocet, chléb

Malá jídla

Uzenáč

165

křen, nakládaná ředkvička, okurka, pečené jablko, kopr

Smažené telecí nožičky

165

hořčicová remuláda, zeleninový salátek

Pečené vepřové kolínko

165

na chlebu, cibulový konfit z výpeku, kyselá okurka

Polévka

Slepičí polévka

85

domácí nudle, maso, zelenina

 

 

 

Hlavní jídla

Koprovka

245

vejce, hlíva královská, brambory grenaille

Filátko z kapra pečené na slanině

235

kapary, petrželka, citron, opečené brambory

Pečená ¼ kachny

385

jihočeské drbáky, dušené červené zelí

Smažená vepřová kotleta

285

bramborová kaše, máslová omáčka s estragonem

Svíčková na smetaně

295

špikovaná loupaná plec, houskový knedlík, brusinky

Kančí ragout na červeném víně

345

restované žampiony, slanina, opečené grenaille

Dezerty

Císařský trhanec

145

borůvky, citron

Buchtičky se šodó

145

kynuté buchtičky s vanilkovým krémem

Zmrzlinový pohár

125

variace zmrzlin, sezónní ovoce, šlehačka

Tomáš Stehlík

Seznamte se s naším šéfkuchařem

Tomáš Stehlík

Šéfkuchař s více než dvacetiletou praxí, který pochází z kuchařské rodiny a vaření se věnuje od dětství. Zkušenosti sbíral v prestižních hotelech Savoy, Marriott, Mövenpick, Corinthia Panorama, Buddha-Bar či v restauraci Obecního domu. Pracoval také na zaoceánských lodích, kde poznal světové kuchyně a naučil se spojovat tradici s moderními trendy.

Jeho kuchařský styl staví na hlubokém respektu k české kuchyni, kterou moderně interpretuje, a zároveň čerpá inspiraci z francouzské a asijské gastronomie. Důraz klade na čerstvé suroviny, poctivé postupy a precizní prezentaci. Pod jeho vedením si v autentické atmosféře naší historické restaurace vychutnáte klasická česká jídla v novém pojetí.

Tradiční česká restaurace s historií od roku 1926